Сесія Дубівської селищної ради: оновили депутатський склад, внесли зміни до бюджету, заслухали звіт поліцейського

11 Липня 2023, 12:13
Сесія Дубівської селищної ради 272
Сесія Дубівської селищної ради

Відбулася двадцять третя сесія восьмого скликання Дубівської селищної ради. Вів засідання селищний голова Денис Каганець. У залі зареєструвалися 19 депутатів з 26.

Про це йдеться на сайті громади.

Розпочалася сесія звучанням Гімну України. Після ознайомлення з порядком денним присутні обрали секретаркою для ведення протоколу депутата Марію Носу.

Відтак депутати перейшли до розгляду питань та ухвалення рішень щодо достроково припинили повноважень депутатів Аліни Куцин та Івана Шкинді (партія «Рідне Закарпаття»), а також Василини Руснак (партія «Слуга народу»), які за власним бажанням написали заяву на складання ними депутатських повноважень. Також селищний голова привітав нових депутатів, які увійшли до депутатського складу шляхом заміщення: Ярослава Івачевського та Юрія Сойму (партія «Рідне Закарпаття»), Наталію Савулу (партія «Слуга народу»).

З бюджетних питань доповіла начальник фінансового відділу Тетяна Куцин. Зокрема, прозвітувала про виконання селищного бюджету за перше півріччя поточного року. Як зауважила Тетяна Василівна, дохідна частина бюджету (без урахування трансферів) виконана на 100,29 %: ПДФО – 92,94 %, рентна плата – 151,65%, акцизний податок – 153,50%, місцеві податки та збори – 111,96 %, єдиний податок – 104,11% тощо. Відтак, депутати затвердили озвучений звіт.

Наступним рішення шляхом перерозподілу коштів спрямували фінансування у сумі 606 тисяч гривень на оплату послуг з виготовлення ПКД на будівництво дитсадка у селі Калини, виготовлення ПКД на капремонт з впровадження заходів енергоефективності будівлі Дубівського ЗДО № 2, ПКД на облаштування пандусів в Дубівському ліцеї, ПКД на будівництво мультифункціонального майданчика на території Калинівського ліцею. Ще 151 тис. грн. – на придбання матеріалів для проведення ремонту спортивних залів  Краснянського ліцею та Дубівської гімназії №1, а також матеріалів для облаштування паркану на території Калинівського ліцею. Затвердили доходи та видатки у сумі 100 тисяч гривень іншої субвенції з бюджету Усть-Чорнянської селищної ради. Це кошти, які оплачує селищна рада за навчання усть-чорнянських дітей у Дубівській школі мистецтв.

Затим депутати затвердили програму інформатизації «Цифрова Дубівська громада» на 2023-2025 роки та Програму підтримки ВПО, що зареєстровані на території Дубівської селищної ради. Проголосували за затвердження угоди про взаємну співпрацю між муніципалітетом села Дражице (Чеська Республіка) та Дубівською територіальною громадою.

Наступним рішенням продовжили термін дії рішення селищної ради щодо встановлення місцевих податків та зборів на території Дубівської громади. Також затвердили ціни на продаж лімітів спеціального використання природних ресурсів місцевого значення у 2023 році та порядок заготівлі другорядних лісових матеріалів і здійснення побічних лісових користувань на території громади.

 Після розгляду земельних питань депутати заслухали звіт про роботу відділення поліцейської діяльності №1 Тячівського РВП ГУНП в Закарпатській області на території Дубівської територіальної громади. Інформував дільничний поліцейський Юрій Руснак.

Як повідомив Юрій Руснак, за перше півріччя 2023 року до поліції надійшло 370 звернень мешканців громади.  Впродовж цього періоду охоронці правопорядку задокументували 9 крадіжок, які наразі вже розкрито, а  5 з них розкрито за гарячими слідами. Зареєстровано 6 фактів збуту чи вживання наркотичних речовин, 3 такі справи розкрито та скеровано до суду, а щодо ще 3 - ведуться слідчі дії. Серед складних злочинів також є задокументований один факт грабежу, який розкрито за гарячими слідами, та один факт виявлення незаконного зберігання нарізної зброї. Досі тривають слідчі дії і щодо доволі резонансної справи -  виявлення факту розбещення неповнолітніх.

Прозвітував поліцейський і щодо ситуації на автошляхах громади. Так, за 6 місяців 2023 року задокументовано 15 випадків керування водіями транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. І хоч цьогоріч у порівняні з аналогічним періодом минулого року кількість випадків ДТП з постраждалими на території громади зменшилася з 6 до 3, на жаль, дві ДТП були з летальними наслідками.

Крім того, Юрій Юрійович відповів на ряд запитань щодо криміногенної ситуації у громаді та спільно з депутатським корпусом погодили можливу співпрацю з виявлення правопорушень та дотримання чистоти на полонинських масивах у період заготівлі чорниць.

Звіт поліцейського депутати взяли до відома.

У «Різному» ухвалили рішення щодо перерозподілу вулиць між депутатами (список опублікуємо окремим матеріалом), внесли зміни до структури та чисельності працівників апарату ради та її виконавчих органів, увівши ще дві посади адміністратора ЦНАПу.

Наприкінці засідання депутати затвердили порядок створення та виконання матеріального резерву Дубівської селищної ради для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та розглянули звернення мешканців.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024