На Тячівщині запрацювало аварійно-рятувальне відділення

15 Січня 2024, 10:02
На Тячівщині запрацювало аварійно-рятувальне відділення 368
На Тячівщині запрацювало аварійно-рятувальне відділення

Фахівець, що може легко дістати людину з понівеченої машини, знайти її в горах чи врятувати з води. Звучить фантастично? А в Центрі безпеки громадян Солотвинської громади, що на Тячівщині, таку ідею вирішили втілити в життя. Тож тут запрацювало аварійно-рятувальне відділення – перше подібне безпекове формування в краї.

Про це інформують рятувальники.

Представники нового підрозділу, яке урочисто відкрили сьогодні в присутності керівника закарпатських рятувальників Романа Гудака, залучатимуться для допомоги людям, що постраждали за різних обставин: на автошляхах, у горах чи на воді. Особливо актуальною буде співпраця з фахівцями гірського пошуково-рятувального відділення селища Усть-Чорна в пошуках заблукалих громадян, адже такі роботи часто ускладнює скеляста специфіка місцевих гір і відсутність мобільного покриття. Подібну взаємодію спеціалістів, як і багато інших пунктів, передбачили в підписаному цього ж дня меморандумі між Центром безпеки, територіальною громадою та Головним управлінням ДСНС області.

Рятувати життя закарпатців фахівцям центру допомагатиме справжній арсенал техніки, зокрема спеціальна аварійно-рятувальна машина на базі Ford Ranger, оснащена гідравлічними інструментами, мотовсюдиходи Макс 4 і Баггі для гірських пошуків, а також Ford Ranger із човном, гідрокостюмами й рятувальними жилетами для проведення рятувальних заходів на воді.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024