Лідер ромської громади Закарпаття Аладар Адам відзначив своє 75-річчя

15 Січня 2024, 11:13
Лідер ромської громади Закарпаття Аладар Адам відзначив своє 75-річчя 948
Лідер ромської громади Закарпаття Аладар Адам відзначив своє 75-річчя

З цієї нагоди від імені очільника краю ювіляра Аладара Адам привітало керівництво департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА – Роман Молдавчук та Олександр Лях.

Про це пише Закарпатська ОДА.

За вагомий особистий внесок у справу інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини, значну благодійницьку діяльність та з нагоди 75-ліття Аладару Адаму вручили Почесну грамоту обласної військової адміністрації.

Він понад 30 років тому заснував та продовжує очолювати перше в регіоні культурно-просвітнє товариство ромів «Романі Яг», основними напрямками діяльності якого є популяризація ромського народного мистецтва та культури, видання періодики й книг, проведення наукових читань, надання юридичних послуг, створення документальних кінострічок про життя закарпатських ромів тощо.

Також серед досягнень Аладара Адама – створення і розвиток Закарпатської асоціації ромських громадських організацій «Єкгіпе» («Єдність»).

Представники ОВА разом з ювіляром та лідером ромської спільноти в Ужгороді, депутатом міської ради Мирославом Горватом обговорили актуальні питання інтеграції ромської національної меншини в життя Закарпаття, зокрема щодо соціального та правового захисту, сфери освіти, охорони здоров’я, працевлаштування тощо. 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024