На Тячівщині обрали запобіжний захід керівнику підприємства, який допомагав «водіям» незаконно покинути Україну через систему «Шлях»

23 Січня 2024, 15:45
Запобіжний захід 446
Запобіжний захід

Прокурор Тячівської окружної прокуратури довів необхідність застосування до очільника приватного підприємства запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Нагадаємо, чоловіка підозрюють у кількох фактах незаконного переправлення осіб через державний кордон.

Водночас слідчий суддя визначив для підозрюваного можливий розмір застави – 75 700 гривень. Про це пише Закарпатська прокуратура.

У ході розслідування протиправних дій чоловіка встановили, що він у перші місяці повномасштабного вторгнення рф в Україну налагодив схему незаконного переправлення військовозобов‘язаних чоловіків до ЄС. Він вносив їх дані до системи «Шлях» як водіїв вантажних автомобілів свого підприємства, навіть не оформлюючи з особами трудові відносини.

При цьому встановили, що фірма кілька останніх років не займалася міжнародними перевезеннями, а деякі «водії» на підставі отриманих дозволів пішо перетнули кордон із Румунією та не повернулися в Україну.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024